Voditelj:

     Marko Dvojković, univ. mag. med. vet.

                 095 4800 020

                 marko.reprovet@vskrizevci.hr

 

Zamjenica voditelja:

     dr. sc. Milena Ukalović, dr. med. vet.

                  095 4800 008

                  milena.reprovet@vskrizevci.hr

 

Narudžba sjemena:

     Petra Oršoš Kumerički, dr. med. vet.

                   095 4800 047

                   petra.o.k@vskrizevci.hr

 

Narudžba i distribucija sjemena i opreme:

     Dean Bečirović, bacc. ing. agr.: 095 9103 559

     vet. teh. Alen Bartaković: 095 4800 009

 

PONUDA:

Sjeme (bikova i nerasta)

Ultrazvuci

Gravidne junice

Milk bar pojilice

Suck stop nosni prstenovi

Održavanje tečaja za umjetno osjemenjivanje krmača

Kontejneri za sjeme

Hladnjak za nerastovsko sjeme

Spermoterm

Pistoleti

Kateteri

Rukavice

     ReproVet centar osnovan je s ciljem unaprjeđenja stočarstva kako na području same Stanice tako i širem području RH. Primaran cilj bio je unaprjeđenje genetike u govedarstvu, na što se nadovezalo i svinjogojstvo. Trenutno je u ponudi duboko smrznuto sjeme vrhunskih bikova brojnih mliječnih i tovnih pasmina naših partnera Bayern Genetik gmbh iz Njemačke, Evolution Internationala iz Francuske, Jetstream Genetics iz SAD-a, Dovea Genetics iz Irske te BBG iz Belgije. 

     Nerastovsko sjeme u Centar dolazi na tjednoj bazi, također iz Njemačke, u strogo kontroliranim uvjetima, a polučuje se neposredno prije slanja od nerastova koji su zadovoljili visoke kriterije i koji se istovremeno koriste u njemačkom uzgoju. U ponudi su 4 pasmine – Landras koji je i najtraženiji u našem podneblju, Veliki Yorkshire, Durok te Pietrain koji može biti bijeli ili šareni.

     Osim samog unaprjeđenja genetike, ReproVet s vremenom širi svoje djelovanje i na unaprjeđenje dijagnostike distribucijom dijagnostičkih aparata tvrtke IMV Imaging iz Francuske i BCF-a iz Škotske za što postaje ovlašteni distributer za područje cijelog Balkana.

     Uz posredstvo ReproVeta, u RH se uvoze i  žive životinje i to visokogravidne junice garantiranog podrijetla, vrhunske genetike za unaprijeđenje mliječnosti i drugih uzgojnih svojstava. Važno je napomenuti da životinje dolaze iz područja službeno slobodnog od značajnih zaraznih bolesti i dopremaju se direktno na gospodarstva bez dodatnih troškova i opasnosti za postojeće stado.  

     Prateći svjetske trendove, nastojimo dovesti u Hrvatsku sve što je od struke prepoznato kao potencijal za poboljšanje kvalitete samog uzgoja, povećanje profita naših stočara, ali prije svega dobrobiti životinja.

    U nastojanju ispunjenja visokih očekivanja postojećih i budućih klijenata i partnera, ali i vlastitih, ReproVet tim prisutan je na mnogobrojnim sajmovima kako u zemlji tako i inozemstvu, što kao izlagači što posjetitelji. 

 

 

KATALOG BIKOVA