Prvi nosni prsten koji onemogućava sisanje bez da iritira životinju koju se sisa

Inovacija u spriječavanju sisanja – SuckStop nosni prsten razvila je tvrtka Bayern-Genetik u suradnji sa Spritzguss Müller.

Zašto SuckStop?

Prvi nosni prsten koji uistinu pomaže!
Prvi nosni prsten koji djeluje samo na grlo koje sisa, bez stvaranja boli i neugode grlu koje biva sisano
Prsten je od izuzetno kvalitetnog materijala i gotovo neslomljiv
Prsten se postavlja jednostavnim umetanjem u nosnice, bez kliješta i ozljeđivanja životinje, s izdancima prema gore
Nema perioda oporavka nakon postavljanja, životinje mogu nesmetano jesti i piti, postavljanje je potpuno bezbolno
Energičnim povlačenjem, prsten se lako uklanja, bez ozljeda sluznice i može se ponovno iskoristiti za istu ili drugu životinju.

Izrazito jednostavan za korištenje

Lako se postavlja i uklanja. Određena rastezljivost materijala od kojeg je napravljen omogućava jednostavnost postavljanja i uklanjanja bez ikakvih pomoćnih alata. Jedan kraj prstena umeće se u jednu nosnicu te se razvlačenjem drugi kraj umeće u drugu čime je sam proces postavljanja završen u vrlo kratkom roku. Ključno je izdanke okrenuti prema gore.

SuckStop se pokazao efikasan i u odvikavanju taladi od pijenja urina te loših navika poput igranja usana i gutanja zraka.

Konvencionalni, dosad korišteni nosni prstenovi imaju izdanke usmjerene prema van koje nanose bol životinji koju se sisa i izazivaju njene obrambene mehanizme. To ne umanjuje potrebu za sisanjem niti pridonosi odvikavanju od istog. Korištenjem SuckStopa situacija je očigledno drugačija, prsten direktno utječe na sam poriv za sisanjem, pritiskom izdanaka na određene točke unutar nosa životinje što dovodi do gubitka poriva za sisanjem i posljedično prestankom takvog ponašanja. Rezultati su vidljivi već nakon par tjedana.

Dobrobit životinja

S obzirom na način postavljanja, bez alata, bez bušenja septuma, nema ozljeda i boli pa životinja odmah nakon postavljanja bez poteškoća jede i pije. Prsten omogućuje nesmetano hranjenje kako iz kante tako i na dudu i time nema rizika od smanjenog prirasta.